عکس صفحه اصلی
مدیریت عالی کسب وکار DBA

توضیحات جامع

معرفی دوره عالی  DBA و POST DBA

دوره DBA مخفف کلمات Doctor of Business Administration است  و دوره POST DBA مخفف کلمات professional Doctor of Business Administration که معنی تحت الفظی آن، دوره عالی مدیریت حرفه ای کسب و کار می باشد و به طور کلی تمامی عمليات اصلي زنجيره ارزش شامل ایده، بازاریابی، تأمين منابع، طراحي، توليد، عرضه محصولات و خدمات، منابع انساني، فناوري اطلاعات، مالي، برنامه ريزي و... را در بر مي گيرد. در واقع، مديريت عالی حرفه ای کسب و کار، مديريت فرآيندهاي يک کسب و کار را در سطح عالی سازمان شامل مي شود. دوره عالی مديريت حرفه اي کسب و کار Post DBA که يک سطح بالاتر از دوره DBA است به منظور آموزش و توانمندسازی مديران مستعد و شايسته کشور جهت توسعه و گسترش فعالیت های بنگاه ها و سازمان هاي خدماتي و توليدي در بخش هاي خصوصي، دولتي و تعاوني تهيه و تدوين شده است. در اين دوره سعی شده با رويکردی عمل گرایانه (Pragmatist) از یک سو و فعالیت هایی پژوهش محور (Research Oriented) از سوی دیگر، يادگیری آموزش ها بصورت اجرایی و کاربردی را فراهم ساخت و از همه مهمتر با توجه به پرداختن به روش های نوین مدیریت و همچنین تلفیق آن با روش های بومی کشور از طریق برگزاری سمينارهای کاربردی، انجام کار گروهی، اجرای طرح های اجرایی و همچنین پژوهش های محوری، تا حد زيادي به افراد آموزش داد که چگونه در بازار رقابتي و حرفه ای، همواره بهترين باشند.

ضرورت و اهمیت سپری کردن دوره DBA و POST DBA

شرايط کنوني اقتصاد داخلی و اقتصاد جهانی به گونه اي است که فعاليت و رقابت شرکت ها و سازمان ها به مراتب پیچیده تر و چالشی تر از گذشته شده و تجربه افراد، دارایی های مالی، و تخصص فنی ایشان به تنهایی نمی تواند گره گشای چالش های پیش رو باشد. به این موضوع امکان پیوستن کشورمان به WTO و جهانی شدن بازارهای داخلی و افزایش رقابت پذیری را نیز اضافه کنید که به نوبه خود می تواند تهدیدی جدی برای بسیاری از کسب و کارها و فرصتی فوق العاده برای مدیران آینده نگر باشد. کسب موفقيت و ماندگاري پايدار در چنين شرایطی مستلزم بهره مندي سازمان ها و شرکت ها از نيروهای انساني موفق، مدبر و کارآفرین در سطوح ارشد سازمانی است که از دانش تخصصي، مهارت کاربردي و نگرش کسب و کاري فوق العاده ای برخوردار باشند. به نظر مي رسد دوره عالي مديريت حرفه ای کسب و کار DBA با توجه به برنامه درسی و روش های تدريس پيش رو می تواند به اين نياز جامعه پاسخ دهد. شايان ذکر است با توجه به شواهد موجود، فارغ التحصيلان دوره های مدیریتی MBA و DBA در سال های اخیر، بالاترين میزان جذب در سازمان ها را داشته و مؤثر ترین عامل برای کسب موفقیت آنها در فضای پر چالش کسب و کار به شمار می روند. از آنجاکه شرکت کنندگان در دوره DBA لازم است که سابقه اجرايي مناسبی داشته و در طول مدت تحصيل نيز با دنياي واقعي كسب و كار تعامل داشته باشند، ایشان پس از فارغ التحصيلی ضمن ارتقای توان علمی و تجربی خود، به راحتي آماده تصدی مشاغل تخصصی و اجرايي ارشد بنگاه هاي بزرگ مي شوند.

اهداف و مخاطبان دوره

مخاطبان دوره:

- مدیران و کارآفرینان کشور

- مديران ارشد و میانی سازمان ها و شرکت ها

- کارشناسان فعال، با انگیزه و کارآفرین

- فارغ التحصيلان مقاطع کارشناسی ارشد مؤسسات آموزش عالي در رشته هاي مختلف (علوم انساني، فني و مهندسي، علوم پايه، هنر، معماری، پزشکي و غيره)

اهداف دوره:

دوره های عالی مدیریت کسب و کار  DBA و Post DBA در دنیا به عنوان دکترای حرفه‌ای مدیریت کسب و کار مطرح می گردد و دروس آن به شکل کاملا کاربردی و مهارتی ارائه می گردد. دانش پژوهان این دوره از مدیران عالی سازمان ها و صاحبان کسب و کارها می باشند.

• پرورش اساتید برجسته که بتوانند در رشته های مدیریتی مشغول به فعالیت علمی شوند ارائه یک نظام جامع مدیریتی بر پایه آموخته های پیشین و دانش روز مدیریت و توجه به مقتضیات و شرایط محیطی
  • ارتقاء دانش و مهارت‌های مدیریتی شرکت کنندگان
  • آشنایی با آخرین نتایج تحقیقاتی روز دنیا در حوزه‌های مدیریت کسب و کار و توانایی سازگار سازی آن
  • ایجاد توان حل مسائل سازمانی با بهره‌گیری از نظریات علمی مدیریت
  • پرورش و تثبیت دیدگاه آینده نگار با استفاده از ابزارهای آینده پژوهی
  • کسب دانش و اطلاعات تخصصي به روز در حوزه های نوین مدیریت و کسب و کار
  • کسب مهارت اجرایی در حوزه های مدیریتی شامل: مدیریت استراتژیک، مدیریت فروش، کارآفرینی و
  • کسب بينش و نگرش عميق در حوزه کسب و کار جهت راه اندازی کسب و کار جدید و یا توسعه و گسترش کسب و کارهای موجود

شرایط و ضوابط ورود به دوره

-داشتن مدرک کارشناسي ارشد از دانشگاه ها و مؤسسات آموزشي معتبر کشور و يا خارج از کشور مورد تأئيد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري یا داشتن گواهینامه MBA معتبر از موسسات آموزش عالی ازاد

- داشتن حداقل 10 سال سابقه کار برای مقاطع کارشناسی ارشد و 5 سال برای مقاطع دکتری

- موفقيت در آزمون ورودی و مصاحبه حضوری

تبصره 1: برای دانشپذیرانی که دارای مدرک کارشناسی معتبر می باشند در صورت داشتن حداقل 15 سال سابقه کار نیاز به شرکت در آزمون ورودی و مصاحبه حضوری نیست.

نکته مهم: در صورت لزوم، دانشپذیران ملزم به سپری نمودن دروس پیش نیاز و دوره فشرده زبان می باشند.

ارزيابي در طی دوره

- در پايان از دروس در تاريخ هاي مشخص شده، از دانشپذيران آزمون به عمل مي آيد که  نمره نهایی شامل نمره کتبي و نمره پروژه مي باشد.

- حداقل نمره قبولي در هر درس 16 مي باشد.

- حداکثر میزان غیبت مجاز در هر دوره 3 جلسه برای هر سرفصل می باشد.

شرایط اخذ گواهینامه پایان دوره

- کسب حداقل نمره 16 از ميانگين دروس ارائه شده در دوره

- ارائه ی پروژه پژوهش محور پاياني (در ترم آخر) با کسب حداقل نمره 18 به همراه تأییدیه اساتید راهنما

- حضور مستمر در دوره (با احتساب میزان غیبت های مجاز)

- رعایت کامل آیین نامه ها و ضوابط دانشگاه و همچنین آیین نامه و ضوابط مربوط به برگزاری دوره که قبلاً به روئیت و تأیید دانشپذیر رسیده است.

- تسويه حساب کامل مالی

مدت زمان و محتوی دوره

مدت زمان دوره های عالی مديريت حرفه ای کسب و کار DBA و   Post DBA دو سال(24 ماه) بوده، که شامل سه  پودمان بصورت حضوری به انضمام یک  پودمان بصورت نیمه حضوری (جهت ارائه پروژه پايانی) در مجموع به مدت 800 ساعت آموزشي می باشد.

زمان تشکیل کلاس ها

• کد معمولی (سالانه - روزهای اخر هفته)
  • کد فشرده( بیشتر ویژه متقاضیان صنعت و بازرگانی و شاغلین می باشد)
  • کد برون سازمانی( با توجه به  زمان مورد نظر آن سازمان برگزار میگردد)
  • سایر کدها (جهت کسب اطلاع از تاریخ و زمان برگزاری با واحد آموزش تماس بگیرید)

محتوی دوره

دروس در چهار دسته بندی می باشند. که 30 درصد دروس تئوری و 70 درصد بصورت عملی می باشد.

• دروس اصلی و پایه
  • دروس تخصصی
  • دروس اختیاری
  • سمینار/ پروژه/ کارورزی/ پایان نامه